​Ring og hør mere

Tlf. 40 40 39 08

Få succes med din græs plæne sammen med HTanlæg

Skal du ha' anlagt ny plæne eller omlagt en eksisterende, så ring til HTanlæg, så hjælper vi dig med at få den plæne du lige går og drømmer om.

​​

For at sikre et perfekt resultat er vigtigt at forarbejdet er i orden.

Fremgangsmåden for et perfekt resultat er som følger:

​​

1.​

Planering af jorden. Hvis det er muligt, lav et let fald væk fra bygninger. Planer jorden ud til 3-5 cm under ønsket færdig græshøjde. Herved sikre du dig at græsset ikke gror ind over stier olign.

2.​

Jorden grubbes. Har jorden været udsat for tung trafik er det vigtigt at få grubbet jorden for at få løsnet jorden i dybden. Ellers risikere man at vandet ikke kan trænge ned og plænen kommer til at ligge under vand. Grubningen er vigtigts ved meget leret jord.

3.​

Jorden fræses. Jorden fræses godt igennem. Først den ene retning og derefter på tværs. Dette er også med til at fordele jorden jævn. Der fræses i ca 15-25 cm dybde.

4.​

Kørsel med stenrive/stennedlægger. Sidste punkt inden der kan sås græs. Lige som med fræseren køres der først i den ene retning og derefter på tværs. Stenriven gør flere ting på samme tid. Den sortere sten fra, planere og trykker luften ud af jorden.

5.​

Såning. Inden du sår er det vigtigt at du vælger den rigtige græssort til lige netop din jord. Der findes mange sorter af græsfrø. For at sikre at plænen kommer jævnt er det en god ide at bruge en professionel såmaskine. Herved bruger du også mindre græsfrø, da du får en højere spirerprocent fordi frøene bliver lagt ned i den helt rigtige dybde.

​På billede ses udførsel af græstag på fælleshus i andelssamfundet i Hjortshøj.

HTanlæg er​

Din sikkerhed!

Vil du vide mere?

Kontakt os

Virksomhedsinformation

​HTAnlæg v/ Henrik Thorsager

​Vejlbyvej 8, ​8961 Allingåbro

​Tlf: 40 40 39 08